جانکل

جانکل

جانکل

جانکل

جانکل

۳ مطلب در بهمن ۱۳۹۸ ثبت شده است

 

 

خوردنی پرطرفداری که هم جلوی ریزش مو را می گیرد هم کم خونی

خوردنی پرطرفداری که هم جلوی ریزش مو را می گیرد هم کم خونی
یکی از خوراکی‌های پرخاصیت که از ریزش مو پیشگیری و به درمان کم خونی کمک می‌کند، تخم مرغ است.

به گزارش بهداشت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران تخم مرغ یکی از خوراکی‌هایی است که به دلیل وجود مواد مغذی، کمیاب و نادر به عنوان یک سوپرغذا شناخته شده است.

در ادامه این مطلب  به برخی از خواص مصرف تخم مرغ آبپز در وعده صبحانه می‌پردازیم.
جذب کلسیم و هضم بهتر غذا

تخم مرغ‌ها سرشار ازویتامین D هستند. این نوع ویتامین باعث جذب بهتر کلسیم دربدن می شود و همچنین به هضم بهتر غذا هم کمک می‌کند.
پیشگیری از سرطان

ویتامین E موجود در تخم مرغ‌ها یکی از انواع آنتی اکسیدان‌ها است. به همین علت مصرف تخم مرغ‌ها  باعث ازبین رفتن رادیکال‌های آزاد بدن (عامل اصلی ابتلا به انواع سرطان) می‌شود. خاصیت دیگر این نوع ویتامین نقش محافظتی است به طوری ‌که بافت و سلول‌های بدن را از تخریب و آسیب ناشی از ایجاد سوخت و ساز مواد زائد بدن حفظ می‌کند.
بهبود عملکرد چشم

یکی دیگر از ویتامین‌های مهم در تخم مرغ ویتامین A است که برخی از افراد به نام رتینول هم می‌شناسند.  ویتامین A در تخم مرغ و مواد غذایی مانع از آسیب رسیدن به شبکیه چشم می‌شود.
درمان کم خونی

ویتامین B۱۲ موجود در تخم مرغ برای گلبول‌های قرمز خون بسیار ضروری است. کمبود این ویتامین باعث اختلال در انتقال اکسیژن، مواد غذایی و همچنین کم خونی در فرد می‌شود. متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند افراد می‌توانند تخم مرغ را جایگزین دارو‌های شیمیایی (قرص و آمپول) ب ۱۲ کنند.

یکی دیگر از ویتامین‌های موجود در تخم مرغ ویتامین ب ۲ است. این ویتامین باعث جذب بهتر املاح مواد غذایی و همچنین انرژی زیاد در افراد می‌شود.


افزایش کلسترول خوب بدن

مطالعات بر روی تخم مرغ نشان می‌دهد مصرف این خوراکی باعث افزایش ۱۰ درصدی HDL (کلسترول خوب بدن) شده و همچنین موجب کاهش ابتلا به بیماری‌های قلبی_عروقی می‌شود.
کاهش وزن

آزمایش ها و مطالعات نشان داده است که جایگزین کردن تخم مرغ آبپز در وعده صبحانه به جای نان باعث سیری زود رس، مصرف کالری کمتر و در نهایت منجر به کاهش وزن  خواهد شد.
کاهش استرس و اضطراب

یکی  از مواد مغذی در تخم مرغ‌ها آمینه اسیدها هستند. مطالعات و آزمایش‌ها نشان می‌دهد آمینه اسیدهای موجود در تخم مرغ موجب کاهش استرس و اضطراب می‌شود.
تقویت ماهیچه‌ها

تخم مرغ آبپز به دلیل وجود مواد پروتینی وآمینه اسیدها موجب تقویت ماهیچه‌ها می‌شود به همین علت شما می‌توانید برای تقویت ماهیچه‌های خود از تخم مرغ آبپز در صبحانه یا بعد از ورزش‌های تقویتی استفاده کنید.
جلوگیری از اسهال و بهبود زخم

روی موجود در تخم مرغ باعث جلوگیری از اسهال حاد در کودکان می شود  همچنین در بهبود زخم حیاتی کمک می‌کند.
بهبود التهاب پروستات

یکی دیگر از مواد مغذی در این خوراکی کلسیم است که  موجب التیام التهابات در پروستات می‌شود.
جلوگیری از ریزش مو

تخم مرغ حاوی زینک است که این ماده مفید برای رشد مو وهمچنین جلوگیری از ریزش مو بسیار موثر است.
بهترین راه مصرف  تخم مرغ

 بهترین و سالم‌ترین راه برای مصرف تخم مرغ، آبپز کردن آن است؛ زیرا بدون استفاده از روغن و کره پخته شده و باعث می‌شود تا چربی های اضافی به غذا افزوده نشود.

 طبق مطالعات انجام شده توصیه می‌شود، این خوراکی مفید را نشسته، داخل یخچال قرار دهید زیرا روی تخم مرغ یک لایه محافظ وجود دارد که با شستن تخم‌مرغ این لایه نابود می شود و  در معرض آلودگی قرار می‌گیرد. بنابراین بدون آن که آنها را بشویید، در یخچال بگذارید. بهتر است تخم‌مرغ‌ها با بسته بندی خریداری کنید تا خطر آلودگی محیط یخچال نیز کاهش یابد.

 

 

  • سعید صفری

این روغن ها مورد تایید نیستند

جمعه, ۲۵ بهمن ۱۳۹۸، ۰۴:۲۶ ب.ظ

 

 

 

این روغن ها مورد تایید نیستند

این روغن ها مورد تایید نیستند
مدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت: نوشیدن چای و قهوه یک ساعت قبل و دو ساعت بعد از غذا جذب آهن را مختل می‌کند.

به گزارش بهداشت نیوز به نقل از ایسنا فاطمه قاسمی در خصوص تغذیه سالمندان گفت:  غلات سهم بزرگی در تامین انرژی ما دارند به طوری که باید بیش از نصف انرژی روزانه ما از این گروه تامین شود، جوانه گندم، رشته، حبوبات، سیب زمینی، نان‌های سبوس دار و ماکارونی منابع خوبی برای غلات هستند.

پروتئین در هیچ سنی ممنوعیت مصرف ندارد

 وی در خصوص  تامین پروتئین مورد نیاز سالمندان گفت:  عضلات انسان محل ذخیره پروتئین هستند به همین دلیل پروتئین برای هیچ گروه سنی ممنوعیت مصرف ندارد بلکه  تاکید بر مصرف صحیح آن برای جلوگیری از بیماری‌های عفونی و سوء تغذیه است.

 قاسمی درخصوص محدودیت‌های استفاده از پروتئین برای سالمندان گفت: پروتئین‌های حیوانی برای سالمندان محدودیت‌هایی دارد و بهتر است به جای پروتئین های حیوانی از پروتئین‌های گیاهی بعد از آن به صورت ترکیبی و در نهایت به صورت جداگانه استفاده شود، مغزها و حبوبات خصوصاً لوبیا، نخود و عدس منبع گیاهی خوبی برای تامین پروتئین هستند، البته تخم مرغ  با آنکه پروتئین حیوانی محسوب می شود اما منبعی بسیار غنی برای تامین پروتئین است،  ضمناً ماهی و گوشت های سفید منابع بهتری برای تامین پروتئین های حیوانی هستند.

وی در ادامه به لزوم استفاده چربی در رژیم غذایی اشاره و افزود:  رژیم غذایی بدون وجود چربی خطرناک بوده اما مقدار و نوع آن  مورد تاکید است، سالمندان نیز از این قضیه مستثنی نبوده و به چربی نیاز دارند،  به صورتی که  حدود ۳۰ درصد کالری روزانه ما باید از گروه چربی‌ها باشد.

قاسمی چربی‌های گیاهی را جایگزین مناسبی برای چربی حیوانی و غیرطبیعی دانست و گفت:  چربی‌های گیاهی مانند روغن‌های مایع، زیتون، کلزا، سویا و روغن کانولا بسیار مفیدتر از روغن‌های نباتی جامد،  پیه و دنبه  هستند.

روغن‌گیری‌های سنتی در مغازه‌ها مورد تأیید نیست

مدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی البرز، بسیاری از روغن گیری‌های طبیعی را مضر دانست و گفت:  بسیاری از روغن‌گیری‌هایی که به صورت سنتی در مغازه‌ها انجام می‌شود خطرناک‌تر از روغن‌های جامد و حیوانی هستند، این نوع از روغن‌ها  به شدت به فشار و دما حساس بوده و باید در کارخانجات و شرکت‌های مجهز تحت نظارت برای اندازه گیری دائمی دما و فشار آنها در حین روغن گیری باشد.

 قاسمی در ادامه در خصوص کلسترول مورد نیاز سالمندان گفت:  همه انسان ها به مقداری کلسترول نیاز دارند اما مشکل از جایی آغاز می شود که حجم دریافتی آن زیاد باشد، به طور کلی کلسترول در کله پاچه،گوشت قرمز و تخم مرغ وجود دارد، که بهترین نوع آن برای مصرف سالمندان تخم مرغ است که البته با توجه به این دوره سنی نباید بیشتر از حدود ۴ یا ۵ عدد در هفته مصرف شود،  این عدد شامل تخم‌مرغ‌های استفاده شده در کوکو، سالاد و سایر غذاها هم می‌شود؛ بهتر است سالمندان آن را به صورت آب پز و یا بخارپز استفاده کنند.

 وی استفاده از مکمل های امگا ۳ را در سالمندی ضروری ندانست و گفت: اگر سالمندان در این دوران به مقدار کافی  از منابع طبیعی امگا ۳ مانند قزل آلا و ماهی های سردآبی و یا سبزیجات دارای برگ سبز پررنگ  استفاده کنند دیگر نیازی به استفاده مکمل‌های امگا۳  ندارند.

 قاسمی اکثر سالمندان را دارای کمبود ویتامین دانست و در خصوص منابع آن گفت:  اکثر سالمندان در گروه‌های ویتامینی  B،  D ،C، E، A  کمبود دارند، ویتامین‌های گروه B  در مواد غذایی مانند گوشت، تخم مرغ، شیر، حبوبات، بلغورجو و مغز تخمه آفتابگردان  وجود دارد البته همانند سایر مواد غذایی دارای محدودیت‌های استفاده برای سالمندان است  مثلاً جگر گوساله غنی  از ویتامین گروه ب است  که توصیه می شود از آن استفاده نکنند گزینه‌هایی که در بالا ذکر شد استفاده شود. ویتامین‌های گروه B از کم حافظگی و فراموشی در این سنین نیز جلوگیری می‌کند.

ماهی تن مصرف کنید نه تن ماهی!

وی در خصوص چگونگی تامین ویتامین D ،گفت: بهترین منبع دریافت ویتامینD  نور خورشید است، اگر  برای سالمندان امکان آن که به طور کامل در معرض نور خورشید قرار بگیرند وجود نداشت  می‌توانند بازوها و یا کف دست خود را که بیشترین جذب ویتامین D  را دارند بدون هیچ گونه کرم ضد آفتاب و یا وازلین در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهند این نور نباید از پشت شیشه یا پرده باشد،  البته از منابع تغذیه ویتامینD  می‌توان به  روغن ماهی  و یا ماهی تن و نه تن ماهی اشاره کرد.

 قاسمی کمبود ویتامین C را  دیگر کمبودهای سنین میانسالی دانست و گفت: کمبود ویتامین C  باعث به تعویق افتادن ترمیم زخم‌ها می‌شود، برای مثال ممکن است فردی جراحی کند اما به دلیل کمبود ویتامین C  ترمیم بخیه ها طولانی می‌شود،  میوه و سبزی منبع غنی برای تامین این ویتامین هستند،  گوجه فرنگی، پرتقال ، انواع کلم هندوانه و  طالبی منابع خوب تامین ویتامین C هستند.

 وی در ادامه گفت:  پختن سبزیجات به مدت طولانی و یا حتی برش و خرد کردن  با چاقوی کند  باعث از بین رفتن ویتامین C  می‌شود.

 قاسمی در خصوص منابع  ویتامین E گفت: جوانه گندم، مغز آجیل ها مثل فندق و تخم آفتاب گردان بدون نمک  از جمله منابع ویتامین Eهستند، البته در مواد غذایی مانند روغن زیتون، زرده تخم مرغ، میگو و شیر نیز ویتامین E وجود دارد، در خصوص ویتامین A نیز آن را می توان در مواد غذایی دارای برگ سبز پررنگ مانند اسفناج به طور کامل یافت اما در مواردی مانند هویج به صورت پیش ساز وجود دارد.

 مدیر گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی البرز کمبود آهن در سالمندان را  زنگ خطر دانست و اظهار کرد:   در حالت طبیعی سالمندان نباید کمبود آهن داشته باشند و فقر و کمبود آهن می‌تواند زنگ خطری برای وجود بیماری های دیگری در این رده سنی باشد، ممکن است این فرد دچار مشکلاتی مانند خونریزی داخلی باشد که به همین دلیل باید جدی گرفته شود،  البته از منابع تغذیه خوب برای تامین آهنگ می توان به حبوبات مانند عدس و لوبیا و یا مغزها و خوراکی هایی مانند برگه اشاره کرد.

قبل و بعد از غذا بیخیال چای شوید

وی افزود: نکته بسیار مهم رعایت بازدارنده های جذب مواد مفید و ویتامین‌های غذاست، برای مثال بهتر است گوشت  با ویتامین C مصرف  شود تا جذب شود و بالعکس آهن‌های گیاهی مانند عدس با لبنیات مصرف نشود،  بهترین نوع مصرف آن استفاده از سبزی و سالاد در کنار این پروتئین‌ها است.

 وی در خصوص مصرف چای و قهوه قبل و بعد از غذا  با فاصله مناسب نیز اظهار کرد: نوشیدن چای و قهوه یک ساعت قبل و دو ساعت بعد از غذا جذب آهن را مختل می‌کند.

 قاسمی در خصوص کمبود روی و منیزیم در بدن سالمندان گفت:  از منابع مهم تأمین روی می‌توان به تخم مرغ، شیر مغزها و سبزیجات اشاره کرد  البته در صورت کمبود می‌توان از مکمل های دارویی برای تامین استفاده کرد.

 وی مصرف آب در سالمندی را بسیار با اهمیت نسبت به سایر دوران زندگی دانست و گفت:  هرچه سن انسان بالاتر می رود نیاز به آب بیشتر می‌شود چون مقدار آب در بدن کاهش می یابد، کمبود مصرف آب می تواند منجر به مشکلاتی مانند یبوست و سرطان شود،  آب باعث هضم بهتر غذا و دفع راحت‌تر آن می شود،  سالمندان باید روزانه حدود ۶ تا ۸ لیوان آب را به صورت حداقلی استفاده کنند، این مقدار به جز آب میوه و یا چای های صرف شده است،  اتفاقاً اگر مصرف چای وجود داشته باشد باید مقدار آب مصرفی نیز بیشتر شود چون چای مدر بوده و مقدار آب بیشتری از بدن دفع می‌شود، مقدار مصرف آب در موارد استفاده  داروهای خاص نیز بیشتر می‌شود، ورزشکاران و افرادی که در مناطق خشک زندگی می کنند. نیز باید مصرف آب بیشتری نسبت به حد معمول داشته باشند.

 مدیرگروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی البرز مصرف شیر و لبنیات  را از امور روزانه دانست و گفت:  روزانه باید سه واحد شیر و لبنیات  کم نمک و کم چربی استفاده شود،  دو لیوان دوغ بدون نمک و یا کم نمک معادل یک لیوان شیر است،  ۴۵ تا ۶۰ گرم پنیر نیز برابر یک لیوان شیر است،  البته نباید مصرف پروتئین را از یاد برد و باید روزانه حدود دو یا سه تکه گوشت خورشتی معادل یک ران مرغ بدون قسمت بالایی  و یا  نصف لیوان حبوبات خام  مصرف شود.

میزان نمک کرفس بسیار زیاد است

 وی در ادامه در خصوص مصرف برنج و یا نان در دوران سالمندی گفت:  نصف لیوان برنج پخته  معادل ۳ قاشق غذاخوری و یا سه کف دست نان بدون انگشت ها مقدار مناسبی برای دریافت انرژی در این سن است.

 قاسمی در پایان در خصوص برخی از موارد ممنوع گفت:  آبمیوه  دارای کالری بسیار بالایی  بوده و عمدتاً فیبر موجود در آن از بین رفته که دقیقا این ماده مورد نیاز سالمندان برای سلامت گوارش است  که به جای آن بهتر است از میوه و سبزیجات تازه استفاده شود،  نمک نیز در  تمامی دوران زندگی خصوصا  سالمندی باید به طور ویژه محدود شود در برخی مواد غذایی که برخی فکر نمی کنند مانند کرفس نمک بسیار زیادی نهفته است که ممکن است مقدار آن برای بسیاری خطرناک باشد.

 

 

 

  • سعید صفری

بعد از غذاهای سنگین مثل کله پاچه چه بخوریم؟

دوشنبه, ۲۱ بهمن ۱۳۹۸، ۰۶:۳۴ ق.ظ

 

 

 

بعد از غذاهای سنگین مثل کله پاچه چه بخوریم؟

بعد از غذاهای سنگین مثل کله پاچه چه بخوریم؟
یک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: نوشیدن آب در شبانه روز کمک زیادی به عملکرد دستگاه‌های بدن می‌کند.

به گزارش بهداشت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران محمد تقی انوشه متخصص تغذیه و رژیم درمانی اظهار کرد: افراد با ید بدانند بهترین زمان برای نوشیدن آب چه زمانی است تا علاوه بر رفع تشنکی بتوانند با نوشیدن آب به بدن خود کمک فراوانی کنند.

او تصریح کرد: افراد در صبح بعد از بیدار شدن از خواب با نوشیدن دو لیوان آب می‌توانند به فعال کردن اعضای داخلی بدن کمک کنند. همچنین نوشیدن یک لیوان آب قبل از صرف غذا به هضم راحت آن کمک خواهد کرد.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: افراد قبل از حمام کردن می‌توانند با مصرف یک لیوان آب از فشار خون بالا جلوگیری کنند. همچنین اگر قبل از خواب شبانه آب بنوشند؛ به جلوگیری از سکته و حملات قلبی کمک شایانی خواهند کرد.


چه زمانی آب ننوشیم؟

انوشه با بیان اینکه مصرف آب با فاصله کمی پس از غذا خوردن باعث سوء هاضمه خواهد شد، افزود: افراد هنگام غذا خوردن و پس از مسواک زدن آب میل نکنند؛ همچنین بعد از خوردن بعضی میوه‌های آبدار مانند: هندوانه و سیب بهتر است آب مصرف نشود؛ زیرا باعث ضعف می‌شود،
 

عطش کاذب چیست؟

او گفت: اکثر افراد به حالتی که احساس تشنگی دارند، اما با نوشیدن آب سرد (هر چند خیلی زیاد هم بنوشند)، تشنگی‌شان برطرف نمی‌شود؛ دچار شده اند، به این حالت، عطش کاذب گفته می‌شود و دلیل آن، وجود یک خلط مزاحم در معده است که طبیعت برای دفع آن طلب آب می‌کند. اما آب سرد قابلیت دفع آن را ندارد.

او ادامه داد: این حالت معمولا بعد از خوردن غذا‌های غلیظ یا لزج مانند: ماهی، کله‌پاچه، ماکارونی و غذا‌های شور رخ می‌دهد که درمان آن، صبر بر تشنگی و نوشیدن جرعه جرعه آب گرم شیرین شده با کمی عسل و یا جوشانده دارچین و زنجبیل است.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی بیان کرد: یک نوع دیگر از عطش کاذب وجود دارد که دلیل آن نیز، گرمی بیش از حد قلب یا ریه است و راه از بین رفتن آن، استنشاق هوای خنک است، افراد نباید در این حالت آب سرد بنوشند.

 

 

 

  • سعید صفری